Om oss

OM GALLERI Ø

Galleri Ø ble født på Østerå. I Tvedestrand. Det ligger i det gamle huset og i det ligger også historien:

Antikvarisk Eiendom kjøpte eiendommen i 2006 med sikte på å redde 1870 huset fra å ramle sammen. Huset hadde angivelig røtter til middelalderen og var et spennende utgangspunkt for restaurering fordi de færreste trodde det var mulig å redde. Det ble opprettet et eget datterselskap som fikk det ikke overraskende navn Antikvarisk Eiendom Tvedestrand AS, – alene for formålet.

Antikvarisk Eiendom arbeider for bevaring av historiske bygg og landskap og har som formål å erverve og forvalte verneverdige bygg og kulturlandskap ut fra filosofien Vern gjennom bruk.

Da huset stod ferdig restaurert i juni og det stod tomt, var det nettopp tanken på Bruken som meldte seg. Muligheten for utleie allerede for sommeren var begrenset. Da fødtes ideen om at et hus restaurert etter alle kunstens regler må vie sin plass for nettopp kunsten. Et galleri ble født.  Slik vises omgivelsene huset gjennom kunsten.

Og siden huset i lokalmiljøet vites tidligere å ha vært eiet av en gallerist og merittert rammemaker, har også han kunnet bidra med verdifull kompetanse. Utstillingen er egentlig en hyllest til ham og hans selskap Atelier 3D AS som ble gitt ansvaret for restaureringen. Her er brukt de gamle byggemetoder som fantes. Og få kompromisser. Gamle glass, alved i vinduer, tømmer dels fra egen eiendom, malmfuru, gamle taksten, linoljemaling;

For mer informasjon om Antikvarisk Eiendom, se

Vi har gleden av å kunne by våre gjester på en kunstorientert vert, i åpningstidene. Han studerer kunst(historie)… Ola Andreas Thorsen. Velkommen til å se både kunsten og kunsten ikke å miste motet når eiendommens tilstand er som svakest.

Velkommen også til en rusletur i skulpturparken. Her blir overraskelser for øyet.

Leif Kahrs Jæger, innehaver

Telefon:

(+47) 934 11 900

Adresse:

Østerå 4900 Tvedestrand.

E-post:

lj@harris.no